Eveniment de tradiție la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii ”Valahia” din Târgovişte - Conferința internațională anuală (7-8 iunie 2019)

Mesagerul Dambovita, 6 iunie 2019, Ora 09:28

  • print
  • |
eveniment-de-traditie-la-facultatea-de-drept-si-stiinte-administrative-din-cadrul-universitatii-valahia-din-targoviste-conferinta-internationala-anuala-7-8-iunie-2019-46792-1.jpg

În perioada 7-8 iunie 2019, la Universitatea „Valahia" din Târgoviște are loc cea de-a XV-a ediție a Conferinței Internaționale „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane".

Conferința este organizată de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice și Drept - Universitatea din Piteşti, Facultatea de Drept şi Științe Sociale - Universitatea Castilla-La Mancha (Ciudad Real, Spania), Universitatea Națională de Educație la Distanță (Madrid, Spania), Societatea Română de Drept European, Camera Notarilor Publici Ploiești, Primăria Municipiului Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița și Societatea Antreprenorială Studențească Valahia Târgoviște.

Evenimentul, devenit unul de tradiție și care se bucură de prestigiu în mediul academic, reunește în acest an peste 90 de participanți - profesori, cercetători și doctoranzi din țară și din străinătate, precum și practicieni în domeniul dreptului și al științelor administrative.

În cadrul conferinței, sunt organizate, ca evenimente asociate, două workshop-uri tematice. Unul dintre acestea, organizat în colaborare cu Asociația Română de Politică Externă și Asociația Ambasadorilor din România, este dedicat domeniului diplomației, propunându-și să celebreze personalitatea regretatului profesor al facultății - ambasadorul Aurel Preda Mătăsaru. Al doilea workshop este dedicat dezbaterii unei problematici foarte actuale - violența domestică și violența de gen. Acesta este organizat în colaborare cu Poliția Locală Târgoviște și Uniunea Națională a Direcțiilor de Poliție Locală din Spania (UNIJEPOL), beneficiind de prezența președintelui UNIJEPOL, Pascual Martínez Cuesta și a responsabilului cu politicile legate de violența de gen și violența domestică, José Angel Rubial Pérez, care sunt, totodată, și cadre didactice universitare.

Deschiderea conferinței va avea loc vineri, 7 iunie 2019, ora 9.30, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară (ICSTM) al Universității Valahia, situat în Campusul universitar (Aleea Sinaia, nr. 13, Târgoviște).

 

 

 

SONDAJ MESAGERUL

    • Cine credeți că va câștiga Premiul Oscar pentru „Cel mai bun film”?

    • VOTEAZA

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:18